В тази статия, решихме да ви дадем полезна информация, относно присъединяването на вендинг машина към енергийното дружество, защото това е особено важно за вашите наистина важни обекти. Какво имаме в предвид? Поставяйки машина на едно наистина добро място с голям човекопоток е от изключителна важност, да бъдете независими. Включвайки машината към близкия обект наблизо, който не е ваш е не много добра идея, защото при първото недоразумение със сметката или в отношенията, ще останете без електрозахранване. А ето и самата процедура:

 1. Преди да се насочите към ЕВН (за пример), ви е необходимо:

– Разрешение за поставяне на вендинг машина от Общината в съответния град – ако мястото е общинско;
– Договор за наем – ако мястото е нечия собственост;
– Документ за собственост (Нотариален акт) – ако мястото е ваше.

2. След набавянето на един от тези документи го представяте пред ЕВН, като попълвате на място „Искане за проучване“ – такса: 80 лв.

В рамките на 30 дни се провежда проучването от страна на ЕВН, след което ви уведомяват, да посетите техен клон, за сключване на „Окончателния договор за присъединяване“ – такса: 444 лв.
След сключването на договора, получавате номер на измервателна точка (ИТН).

3. Финалната стъпка, която трябва да предприемете е, да попълните „Искане за монтаж на електромер“ – отново в клон на ЕВН, като тази услуга е безплатна. Тази стъпка се предприема, когато всичко вече е подготвено и трябва да монтирате машината. Екип на ЕВН, ще дойде на място и ще монтира електромера.

4. По желание – след издаване на първата фактура за плащане на електроенергия, имате право да сключите договор с друг електроенергиен доставчик от свободния пазар.

Не особено сложна процедура с обща инвестиция за всички стъпки на присъединяването: 524 лв. – но, за наистина важните ви обекти е важно да помислите и за тази опция!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *